Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Samsung Galaxy S4 – cel mai complex smartphone

ro

18 Mar, 2013 09:21 2215 Marime text
Coreenii de la Samsung au dat lovitura cu noul smartphone Galaxy S4. În mod cert, Samsung Galaxy S4 nu este doar cel mai complex smartphone creat până acum, dar și cel mai performant, montat într-o carcasă cu grosimea de numai 7,9 mm. Galaxy S4 vine cu multe premiere tehnologice care ne pot schimba viața, dar oare nu va fi prea complex?

În primul rând, S4 este primul smartphone cu ecran Super AMOLED de 5 inci, rezoluție Full HD (1.920x1.080) și densitate de pixeli de 441 ppi (pixels per inch). Sunt convins că experiența de vizualizare este la superlativ. Asta n-ar fi mare lucru dacă n-ar exista și o cameră posterioară cu rezoluție de 13 megapixeli și filmare Full HD. O inovație interesantă ar fi modul de filmare simultană împreună cu camera frontală de 2 megapixeli. În primă instanță aș vedea aplicația extrem de utilă pentru cei ce filmează tutoriale, dar sunt sigur că se pot găsi multe altele la fel de interesante.

Este un pic ciudat că Samsung a decis să producă două variante de S4, cu procesor Quad-Core de 1,9 GHz de la Qualcomm și cu procesor proprietar Octa-Core la frecvența de 1,6 GHz. Probabil că producătorul a prevăzut o cerere destul de importantă și vrea să fie sigur că o poate acoperi cu procesoare din două surse. Memoria RAM a fost stabilită la 2 GB, suficient pentru rularea cursivă a oricărei aplicații existente în Google Play.

Revenind la ecran, acesta simte nu doar atingerile, ci și proximitatea mâinii. Dacă vrei, de pildă, să derulezi o pagină web sau un document, tot ce trebuie să faci este să plimbi mâna deasupra ecranului în direcția dorită. Mai mult, Galaxy S4 vine și cu sistem de identificare a feței sau, mai degrabă, pe cea a privirii. De exemplu, dacă te uiți la un clip și din varii motive îți întorci fața de la ecran, filmul se va opri și va porni din nou atunci când mobilul îți va detecta ochii.

Articolul integral aici: stiintasitehnica.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii