Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 27 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă descoperire le-ar putea permite cercetătorilor să transforme CO2-ul atmosferic în combustibil

ro

28 Mar, 2013 10:17 881 Marime text
Dioxidul de carbon prezent excesiv în atmosfera Pământului ca urmare a arderii extensive a combustibililor fosili este principalul responsabil de schimbarea climei la nivel global. De aceea, oamenii de știință din toată lumea cercetează noi metode posibile prin care să genereze energie cu o amprentă de carbon cât mai delicată aplicată mediului.

Acum, specialiștii de la Universitatea din Georgia (UGA), SUA, au descoperit o modalitate prin care să transforme CO2-ul captiv în atmosferă într-un produs industrial util. Descoperirea lor ar putea conduce, în curând, la crearea biocombustibililor derivați direct din dioxidul de carbon aflat în aer.

„Practic, am creat un microorganism capabil să aplice dioxidului de carbon același tratament pe care i-l aplică și plantele – absorbirea și transformarea sa în ceva folositor. Această găselniță înseamnă că putem elimina plantele ca intermediar, extrăgând CO2 direct din atmosferă și transformânu-l în produse lucrative, precum combustibilii și substanțele chimice, fără necesitatea traversării proceselor ineficiente ale cultivării plantelor și extragerii  ulerioare a zaharurilor din biomasă”, susține Michael Adams, membru al Institutului de Cercetare a Sistemelor Bioenergetice din cadrul UGA și profesor de biotehnologie, biochimie și biologie moleculară la Colegiul de Arte și Științe Franklin.

Articolul integral aici: stiintasitehnica.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii