Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mozilla dezvaluie platforma "Raindrop"

ro

27 Oct, 2009 08:00 2085 Marime text

mozilla_raindrop_320.jpgMozilla a anuntat o nouă platforma experimentală de comunicare numita "Raindrop". Construita în jurul ideii că "e-mail nu mai este mai distractiv," serviciul este menit să acţioneze ca un mini server web pentru a descărca conversaţiile din diverse surse (de e-mail, reţelele sociale, blog-uri şi multe altele) ca apoi sa efectueze o triere a lor in fuctie de importanta atribuita fiecarei surse.

Acesta împarte unele asemănări cu Google Wave în încercarea de a re-imagina noi tipuri de comunicaţii web şi prin capacitatea de a extinde functionalitatea printr-un API open source - prin urmare, se poate considera un concurent al acestuia. Cu toate acestea, potrivit videoclipului de mai jos, Raindrop se concentraza mai mult pe raţionalizarea fluxului imens de conversaţii, în timp ce Google Wave pare să se concentreze mai mult pe facilitarea colaborare în timp real a unui grup de persoane.

Ambele produse sunt încă într-un stadiu foarte timpuriu, astfel că va fi interesant de vazut ce paralele vor apărea între cele două pe langa folosirea de biblioteci moderne JavaScript şi CSS. Pentru moment Raindrop este disponibil doar pentru dezvoltatori, dar dacă ştiţi să vă descurcaţi cu Python, puteţi descărca codul aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii