Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Educaţiei, în şcolile constănţene Competiţii sportive, ateliere de creaţie, spectacole şi o mare de flori (galerie foto)

ro

06 Oct, 2014 00:00 5499 Marime text
Expoziţii, diferite concursuri de creaţie, mese rotunde, spectacole, competiţii sportive sunt doar câteva dintre activităţile în care au fost implicaţi elevii constănţeni, în cursul zilei de vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei. Pentru că le sunt recunoscători profesorilor pentru munca depusă, elevii nu au uitat de buchetele de flori, pe care le-au aşezat, frumos, pe catedre.
 
UNESCO a stabilit ca, pe data de 5 octombrie, să fie sărbătorită Ziua Mondială a Educaţiei, pentru a celebra contribuţia pe care profesorii o aduc dezvoltării societăţii prin activitatea lor. Începând din anul şcolar 2013 - 2014, Ziua Mondială a Educaţiei a fost introdusă şi marcată distinct în structura anului şcolar, potrivit Ministerului Educaţiei. Elevii din clasa a IV-a B de la Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu-Dobrogianu“, coordonaţi de învăţătoarea Maria Zatic, au realizat, vineri, postere dedicate acestui eveniment important. Grupaţi în mai multe echipe, copiii au realizat lucrări de desen pe tematica dedicată educaţiei, şcolii şi dascălului. În acelaşi timp, colegii lor de la Şcoala Gimnazială „Nichita Stanescu“ din Mereni au participat la activităţi sportive - „Jocurile copilăriei“, la ateliere de creaţie plastică şi la expoziţii - „Şcoala în culoare şi cuvânt“, iar preşcolarii de grădiniţele din Mereni şi Ciobăniţa şi-au manifestat creativitatea în cadrul activităţilor grupate sub titlul „Grădiniţa în culoare“. Şi la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu au avut loc, vineri, acţiuni dedicate educaţiei. Astfel, elevii din clasa pregătitoare au realizat postere cu tema „Eu și școala mea“, au vizionat filmul „Poveștile ne învață“ şi au participat la concursul de desene pe asfalt „Sunt mândru de școala mea!“. Toate acestea au fost completate de jocul sportiv „Educație prin mișcare pentru sănătate“, de asemenea având loc dezbaterea „Dreptul la educație“, atelierul de pictură „Chipul dascălului meu“, precum şi concursul de cultură generală „Să știm despre lume“.

 Broşură de poezii, realizată de elevii Liceului Teoretic Murfatlar

Elevii claselor primare ale Liceului Teoretic Murfatlar au desenat pe asfalt, au discutat pe tema „Școala mea - Casa mea“ şi au dezbătut, de asemenea, zicala „Ai carte, ai parte“. Micuţii au creat poezii în cadrul acţiunilor „Școala mea de vis“ „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris“, ba chiar au realizat o broșură - „Cărticica mea de suflet“. Colegii lor mai mari și-au exprimat prin versuri și compuneri afecțiunea pentru profesorii lor dragi, iar cuvintele lor, adresate sub forma unor „Mesaje pentru dascălul meu“, au încălzit inimile tuturor. Clasele a VI-a s-au menținut în formă prin sport, pe când elevii claselor a VII-a au dovedit că bunele maniere mai sunt încă actuale.

 Elevii de la Şcoala „Lucian Grigorescu“ au lansat baloane

 Îndrumaţi de prof. Lenuţa Ştefan şi de prof. Nicoleta Dumitriu, elevii claselor a V-a A şi a V-a C de la Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ din Medgidia au realizat un panou al educaţiei prin asamblarea unor citate despre şcoală, învăţătură şi colectivitate. La final, au lansat baloane, care conţineau mesajele redactate pe parcursul activităţii.

 Concurs de eseuri la Colegiul Comercial „Carol I“

 Elevii şi profesorii Colegiului Comercial „Carol I“, Constanţa au marcat Ziua Mondială a Educaţiei prin activităţi diverse şi foarte interesante. Amintim de sesiunea de eseuri „Importanța rolului educatorului în modelarea personalității tinerilor“, de activitatea de ecologizare în perimetrul și în curtea şcolii, de atelierul de confecţionare a diferitelor produse/materiale didactice, intitulat „Ştiinţă, creativitate și abilităţi practice“, şi de masa rotundă cu tema „Să exmatriculăm violenţa din şcoala noastră!“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii