Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune în vreme de coronavirus „Ovidius”, din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

ro

24 Mar, 2020 00:00 6569 Marime text

La competiția anuală NASA-NSS Space Settlement Contest 2020, premii remarcabile au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul „Ovidius” din Constanța, care au obținut Premiul II la secțiunea de competiție juniori, clasa a VII-a, small group. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA si membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite.

Elevii câștigători ai Liceului Teoretic OVIDIUS Constanta sunt Asan Selin, Amalia Tătaru, Alexandru Bardi și Omer Arkan (clasa a VII-a). Elevii sunt coordonati de profesorul de fizica Maga Cristinel alaturi de colaboratoarele de proiect Rusanda Maga (elev LTO) si Mihaela șărică (student UMC).

Elevii au avut ca temă proiectarea unei stații spațiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori care pot conviețui pe această stație, „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului. Proiectul câștigător este numit SS Andromeda. Câștigătorii primesc ca premiu o invitație de a participa la 2020 International Space Development Conference programată pentru perioada 28-30 Mai în Dallas, Texas.

La competiția organizată de NASA, „Space Settlement Design Contest” au participat 2646 de proiecte în care au fost implicați 14359 de elevi şi studenţi sub coordonarea a peste 3000 de profesori. La concurs, s-au înscris cu proiecte elevi din Bulgaria, Canada, China, India, Iran, Japonia, Pakistan, România, Singapore, Slovenia, Uruguay, dar şi din statele California, Florida, Georgia, Kentucky, Maryland, Missouri, New Jersey, New York, Dakota de Nord şi Washington.


Citește și:

Procedura de atribuire a proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius Constanța, reluată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii