Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Admitere în liceu 2021 Au fost publicate rezultatele repartizării în licee a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională

ro

24 Jul, 2021 08:58 3691 Marime text
  • Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate, astăzi, pe site-ul http://admitere.edu.ro.
  • La realizarea mediei de admitere s-a luat în calcul media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).


UPDATE: ora 9.55

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate în licee a elevilor care au susținut Evaluarea Națională pe site-ul:   http://admitere.edu.ro.

La Constanța, din cei 25 de elevi cu medii foarte mari, 23 au ales să își continue studiile la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, un elev la Liceul Teoretic Ovidius și un elev la Liceul Callatis Mangalia. 

Text Inițial: 

Astăzi va avea loc prima etapă a repartizării în licee a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională. Reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean și la nivelul municipiului București.

Astfel, absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2021 au avut posibilitatea de a afla pe ce loc se situează media lor de admitere.

De asemenea, au avut ocazia de a face un calcul să afle ce șanse au de a intra la liceul în care doresc să își continue studiile.

Potrivit acestei ierarhii, în județul Constanța sunt doi elevi care au media 10 la admitere, mai exact au luat 10 la Evaluarea Națională și au obținut 10 și media de absolvire. Cei doi elevi sunt de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța. 

În top 10 după media de admitere se mai află un elev de la Liceul Teoretic Ovidius Constanța cu media 9,99, un alt elev de la aceeași unitate de învățământ cu media 9,98, urmați fiind de un elev de la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța - cu media 9,96, un elev de la Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța și unul de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, ambii cu media 9,93, urmați de trei elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța (2 elevi) și Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian Constanța (1 elev) - toți cu media de admitere 9,92.  

La completarea fișelor pentru admiterea în licee, elevii şi părinţii au primit recomandarea de a bifa cât mai multe opţiuni pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi.

La realizarea mediei de admitere s-a luat în calcul media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate, astăzi, pe site-ul http://admitere.edu.ro.

Calendaril admiterii la liceu 2021:

Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat
  • 24 iulie 2021 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022
  • 24 iulie 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București
  • 25 – 28 iulie 2021 - Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
  • 29 iulie 2021 - Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii