Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța începe selecția pentru parteneri privați, cu scopul de a forma un consorțiu pentru învățământul dual

ro

08 Dec, 2022 12:05 2456 Marime text


Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) începe procedura de selecție a partenerilor din mediul privat pentru a forma un consorțiu regional integrat pentru învățământul dual, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Sunt vizate Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.

Universitatea „Ovidius” va fi liderul consorțiului din care vor mai face parte unități administrativ-teritoriale, unități de învățământ profesional și tehnic și operatori economici din regiunea de sud-est a țării, în special județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași.

Potrivit comunicatului transmis de UOC, consorțiul se va constitui în baza unui acord de parteneriat la nivel regional, cu o durată de minimum 15 ani și are drept obiectiv principal formarea profesională a elevilor și studenţilor, pentru facilitarea inserţiei absolvenţilor învăţământului preuniversitar şi universitar desfăşurat în regim de învăţământ dual pe piaţa muncii.

Rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu a menționat în declarația sa ce domenii au identificat pentru pregătirea studenților.

„În urma analizei de nevoi realizată de către Universitatea Ovidius din Constanța, am identificat următoarele domenii prioritare în care vor fi pregătiți elevii și studenții în sistem dual, în cadrul proiectului: inginerie chimică; științe inginerești aplicate (tehnologie și echipamente
neconvenționale); inginerie energetică; inginerie mecanică; inginerie industrială; construcții și instalații; agricultură și inginerie agroalimentară”
, a spus conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.


Se mai precizează că, procesul de selecție a partenerilor se va desfășura după normele privind respectarea transparenței, tratamentul egal, nedescriminarea și utilizarea eficientă a fondurilor publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii