Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un suflet mic, cu o inimă mare“ Copiii de la Grădiniţa „Lumea Florilor“ din Năvodari, vizită, înainte de Crăciun, la Căminul pentru Persoane Vârstnice (galerie foto)

ro

13 Dec, 2017 00:00 2437 Marime text
Încărcaţi cu zeci de daruri, copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari au vizitat, ieri, Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Micuţii au devenit ajutoarele lui Moş Crăciun şi au adus daruri şi multă voie bună bătrânilor. Lor li s-au alăturat copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver“, coordonaţi de directorul Elena Velcea, şi cei de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Cumpăna, coordonaţi de directorul Nicoleta Timofte.
 
Picii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari, îndrumaţi de directorul Lidia Oana Ilie, de Cristina Pată-Albă şi de educatoarea Rodica Vlăducă, le-au adus zâmbetul pe buzele celor care locuiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Pe lângă pungile pline cu daruri, copiii le-au oferit bătrânilor şi un spectacol de Crăciun. Următoarea vizită a copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi la copiii defavorizaţi din Năvodări, care, de asemenea, vor primi pachete.
 
„Prin proiectul de voluntariat «Un suflet mic, cu o inimă mare», ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană. Copiii vor trăi în relaţie plăcută cu cei din jur, îşi vor dezvolta stări afective pozitive, vor cunoaşte aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, vor stabili o punte de legătură între cele două medii diferite şi îşi vor adapta comportamentul la cerinţele grupului cu care vin în contact. Ajutorarea şi protejarea bătrânilor reprezintă o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea. Toate aceste considerente au constituit puncte de plecare în conceperea unui proiect de implicare a preşcolarilor în acţiuni de voluntariat social-umanitar, pentru că voluntariatul se poate face la orice vârstă, intitulându-l sugestiv «Un suflet mic, cu o inimă mare!».
 
Ne-am concentrat acţiunile şi activităţile către persoanele în vârstă de la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Sunt oameni ajunşi la vârsta la care prezenţa copiilor, prin puritatea şi candoarea lor, le poate aduce o imensă bucurie în sufletele lor. Astfel, cu diferite ocazii, vrem să aducem un zâmbet pe feţele acestor vârstnici, să fim nepoţii pe care şi i-ar fi dorit, să le deschidem uşa de Crăciun, de Paşte, să le oferim daruri cu valoare sentimentală, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile şi dansurile noastre, momente ce se vor aşeza, cu siguranţă, în noianul de amintiri frumoase, ce le vor ţine de urât în clipele de singurătate“, au transmis reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari.
 
Vizita copiilor a fost făcută în baza protocolului semnat între Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari. Obiectul protocolului de colaborare îl reprezintă cooperarea inter-instituţională pe următoarele direcţii: derularea de activităţi artistico-plastice; derularea de spectacole; furnizarea de pachete de donaţii. Scopul general al acestui protocol, concretizat în realizarea unui parteneriat între instituţii, îl reprezintă: educarea respectului şi a afecţiunii copiilor faţă de persoanele vârstnice; educarea trăsăturilor pozitive de voinţă şi caracter, a unei atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi; formarea unui comportament civic şi onest faţă de oameni; antrenarea în activităţi artistico-plastice şi practice în beneficiul celor din jur.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii