Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor de la Universitatea din Trento, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius“

ro

02 Dec, 2014 00:00 1928 Marime text


La propunerea Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Senatul Universității „Ovidius“ acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Davide Bigoni, de la Universitatea din Trento, Italia. Festivitatea va avea loc astăzi, de la ora 12.00, în Sala Senatului din Campusul Universităţii „Ovidius“.


Totodată, prof. univ. dr. ing. Davide Bigoni va susține conferința „Theory vs. Experiments in Nonlinear Solid and Structural Mechanics“, dar îşi va lansa şi cartea intitulată „Nonlinear Solid Mechanics - Bifurcation Theory and Material Instability“, apărută la Cambridge University Press. Manifestarea va avea loc astăzi, de la ora 12.00, în sala AB1 (sediul din bulevardul Mamaia, nr. 124, clădirea Bibliotecii Virtuale, parter). Prof. univ. dr. ing. Davide Bigoni este un ilustru reprezentant al şcolii de inginerie mecanică. O particularitate a demersului său de cercetare o reprezintă viziunea mai largă în abordarea problemelor de mecanica solidelor şi structurilor, ca o combinaţie a modelării matematice, cu simularea numerică şi validarea experimentală. În studiile domniei sale sunt utilizate instrumente avansate de matematică: teoria potenţialilor complecşi, tehnici de omogenizare, ecuaţii integrale și analiza asimptotică. Activitatea sa de cercetare este reprezentată de consolidarea unui domeniu de frontieră al ştiinţei, prin introducerea unei noi perspective în abordarea fenomenului de perturbaţie şi instabilitate materială în mecanica solidelor, prin explicarea comportamentelor materiale sau prin descoperirea unor noi fenomene cum ar fi, de exemplu, flambajul în tensiune, fenomenul flutter indus de frecare, inventarea unui nou ansamblu „scară - braţ“ sau unui nou acuator de torsiune.
Profesorul Davide Bigoni a avut colaborări cu industria, fiind puternic motivat de a descoperi noi soluţii inovatoare şi de a implementa rezultatele cercetărilor domniei sale pentru a mări productivitatea. Astfel, în ultimii trei ani, a câştigat trei contracte de mixte de cercetare, având ca parteneri mediul academic şi industria din UE, precum și renumitul ERC Advanced Grant „Instabilities ERC-2013-ADG-340561-INSTABILITIES“. Davide Bigoni a format şi a îndrumat numeroase generaţii de studenţi sau de cercetători, acordând credit profesional şi valorizând tinerii aflaţi la început de drum, atât în cariera de cercetare ştiinţifică, cât şi în cea didactică. În prezent, este profesor titular la Universitatea Trento şi directorul Grupului de Mecanica Solidelor şi a Structurilor - cel mai renumit din Italia şi printre cele mai puternice din lume.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii