Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR organizează o festivitate pentru absolvenții cursului „Istoria și civilizația tătarilor”

ro

09 Jun, 2015 00:00 1730 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” organizează astăzi, începând cu ora 17.00, festivitatea de absolvire a cursului „Istoria și civilizația tătarilor”.
 
Cursul s-a derulat pe parcursul anului universitar 2014 - 2015, în baza unui protocol încheiat între cele două instituții, și a fost susținut de drd. Metin Omer, de la Universitatea Hacettepe din Ankara.
 
Pe parcursul acestui an universitar au fost prezentate principalele momente din evoluția istorică a tătarilor, din cele mai vechi timpuri până în prezent. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită și aprofundării biografiilor celor mai importante personalități tătare. În cadrul cursului, drd. Metin Omer a prezentat și principalele elemente de civilizație, cultură și tradiții tătărești. La curs au participat atât membri ai comunității, cât și persoane interesate să cunoască mai multe despre istoria și civilizația tătarilor.
Cursul, un proiect deosebit de important pentru comunitatea tătară, va continua și în anul universitar viitor, reprezentanții UDTTMR mulțumind Universității „Ovidius”, în mod special Facultății de Istorie și Științe Politice, cu acest prilej, pentru sprijinul acordat în atingerea obiectivelor în acest prim an și manifestându-și convingerea că buna colaborare dintre cele două instituții va continua și pe viitor.
La evenimentul de astăzi, care va avea loc la Sala Senatului din Campusul Universităţii „Ovidius”, vor primi diplome de absolvire peste 50 de cursanți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii