Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:27 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR organizează cursul „Istoria şi civilizaţia tătarilor“, pentru al doilea an consecutiv (galerie foto)

ro

08 Oct, 2015 00:00 1956 Marime text
 

Pentru al doilea an consecutiv, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius“, organizează cursul „Istoria şi civilizaţia tătarilor“. Deschiderea oficială a cursului a avut loc ieri, în Sala Senatului din cadrul Universităţii „Ovidius“. La festivitate au participat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, subprefectul Ersun Anefi şi Iusuf Muurat, muftiul Cultului Musulman din România.
 
„Cursul «Istoria şi civilizaţia tătarilor» este la cea de-a doua ediţie. Este o disciplină unică în Constanţa, adresată studenţilor şi nu numai. Acest curs va rămâne în oferta Universităţii «Ovidius». Apreciem efortul etniilor din Dobrogea de a-şi păstra tradiţia şi istoria“, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice.


 
Cursul se înscrie în seria proiectelor ample ale UDTTMR dedicate păstrării şi promovării identităţii tătarilor şi este derulat în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice. „Anul trecut, acest curs a stârnit controverse. Să nu uităm că noi am fost un popor războinic, care a uitat să şi scrie. Eu, unul, nu vreau să port răspundere de faptele strămoşilor care au făcut ce au făcut. Dar nu vreau să cred că noi am fost şi cei mai răi din istorie. După ce veţi urma acest curs, veţi fi mândri că sunteţi tătari. Vă urez succes şi sper că veţi fi la fel de mulţi ca şi anul trecut. Vreau să mai spun că veţi găsi mereu în Uniune un sprijin şi un tovarăş de drum în aceste vremuri controversate. Cursul face parte din programul Uniunii de a ne face mai cunoscuţi“, le-a transmis celor prezenţi preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
 
Cursul „Istoria si civilizaţia tătarilor“ va fi susţinut, la fel ca şi anul trecut, de drd. Metin Omer , de la Universitatea Hacettepe din Ankara. Se va ţine săptămânal, pe parcursul anului universitar 2015 - 2016. „Metin Omer este un tânăr de bază al comunităţii noastre şi suntem mândri de el. Cursul va clarifica multe aspecte ce ţin de istoria tătarilor. Mulţumim încă o dată profesorului universitar doctor Florin Anghel, care a fost iniţiatorul acestui proiect, decanului Emanuel Plopeanu şi Universităţii «Ovidius», care sunt alături de noi în derularea unor proiecte de anvergură“, a mai spus Gelil Eserghep.

Ti-a placut articolul?

Comentarii