Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talentele artistice ale elevilor constănţeni, valorificate în concursul „Imagine şi simbol în arta românească“

ro

12 May, 2018 00:00 2058 Marime text

Expoziţia de pictură, grafică, colaj şi fotografie „România Mea“, organizată de Liceul Teoretic „Ovidius“ şi Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa, reuneşte lucrările premiate în cadrul concursului judeţean de arte vizuale „Imagine şi simbol în arta românească“, ediţia a II-a.
 
În competiţie au participat 20 de instituţii de învăţământ şi 200 de elevi din judeţ, coordonaţi de 20 de cadre didactice.
 
„Concursul are ca scop cunoaşterea mijloacelor de exprimare plastică şi valoarea simbolică a reprezentărilor din cultura românească, cultivarea şi valorificarea potenţialului creator al elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
 
Tema propusă pentru a doua ediţie este „România mea“. Conceptul poate fi definit ca întreg context referenţial diversificat, încât orice încercare de definire deschide orizonturi multiple. Concursul lansează cât mai multe unghiuri în abordarea temei propuse. Tema urmăreşte o textură culturală generată de fenomenele de civilizaţie, istorice şi sociale specifice. O textură străbătută de tensiuni şi fluxuri într-o explozie informaţională.
România este viaţa însăşi într-o continuă schimbare, este un loc generic existenţial bombardat de imagini, de informaţii, oferind elevilor un rodnic exerciţiu identitar“, precizează organizatorii.
 
Expoziţia este găzduită de Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“ Constanţa în luna mai 2018.
Organizatori expoziţie şi coordonatori concurs: prof. Violeta Oprişan şi prof. dr. Iustina Silvana Ursu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii