Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala nr. 4, structură a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, reabilitată şi modernizată (document)

ro

22 Feb, 2016 00:00 7252 Marime text

 
În cadrul şedinţei CLM Constanţa din 23 februarie, consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-III nr. 4, structură a Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân»“.
 
Aleşii locali vor aproba documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4, structură a Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân»“. Valoarea totală estimativă a investiţiei este de 9.186.096,37 de lei, cu TVA, adică 2.023.369,24 de euro, din care C+M: 6.925.486,86 de lei, cu TVA, adică 1.525.437,63 de euro.
 
Imobilul care face obiectul acestei investiţii este compus dintr-un singur corp, având regim de înălţime D+P. Clădirea este reprezentativă din punct de vedere arhitectural pentru perioada în care a fost proiectată şi executată - anii 1925. Expertiza tehnică a constatat că forma în plan a clădirii are intrânduri şi ieşinduri, fiecare constituind concentratori de eforuri, sistemul constitutiv conduce la comportarea deficitară a planşeelor generale de nivel la acţiuni seismice, zidăria pereţilor nu este legată suplimentar, se remarcă lipsa unor stâlpişori din beton armat  incluşi în zidărie sau alipiţi acesteia care să asigure o bună legătură pe verticală pe toată înălţimea acestora, precum şi cu pereţii demisolului, pereţii structurali nu sunt întăriţi nici cu centuri, nici cu sâmburi de beton armat, repartizarea pereţilor portanţi pe cele două direcţii nu este uniformă, iar calitatea materialelor utilizate s-a degradat în timp. 
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii