Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța a încheiat un parteneriat cu o instituţie de învăţământ din Istanbul

ro

09 May, 2019 11:07 4833 Marime text

Şcoala Gimnazială nr. 37 din Constanţa şi Școala “Esenyurt Bey Koop Ali Cebi Ortaokulu” din Istanbul sunt instituţii de învăţământ partenere. În cadrul colaborării, în luna aprilie 2019, a avut loc şi prima întâlnire între cei două şcoli. Reprezentanţi din cadrul instituţiei şcolare din Constanţa s-au deplasat, în acest sens, la Istanbul. La începutul lunii mai 2019 a avut loc cea de-a doua întâlnire între cele două instituţii de învăţământ, de această data la Constanţa.  

Prima întâlnire din cadrul proiectului educațional “Conexiuni interculturale în spațiul european” a avut loc în perioada 21 - 24 aprilie 2019, după un program stabilit de comun acord între cele două școli.

Delegația din România, formată din directorul adjunct, profesorul Gabriela Constantin, profeosrul din învăţământul primar Verginica Deaconeasa, profesorul din învăţământul primar Liliana Iancu, profesorul de matematică Elena Proca, profesorul de educaţie tehnologică  Niculina Negrușer, profesorul de limba turcă  Gemil Meral Leila, s-a aflat în vizită de lucru la Școala “Esenyurt Bey Koop Ali Cebi Ortaokulu” din Istanbul. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre proiectele educaţionale pe care şcolile din România le-au încheiat deja cu instituţii de învăţământ din Turcia, dar au vizat si proiectele europene din domeniul educaţiei, de tipul Erasmus.

Colaborarea celor două instituții presupune derularea de proiecte comune, realizarea de schimburi de experiență, pe teme alese de cele două echipe partenere, însa comunicarea interculturală reprezentând punctul comun principal al celor două instituții implicate.
În perioada 01- 04 mai 2019 , etapa a II-a, derulată la Constanța a cuprins vizita instituţiei şcolare, cât şi în vizitarea unor obiective turistice ale oraşului Constanţa, precum Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Arta Populară, Moscheea Carol I și Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Oaspeţii s-au arătat încântaţi de ospitalitatea românească, aşa cum au fost impresionaţi şi de frumuseţea meleagurilor dobrogene.

De asemenea, delegația oaspeţilor turci, condusă de directorul unității școlare Ozkan Dağ, a fost invitată şi la Consulatul Turc din Constanţa, unde, E.S. Consulul General al Republicii Turcia, domnul Sulhi Turan, şi-a manifestat bucuria de a susţine demararea unor astfel de proiecte care să întărească relaţiile româno-turce.


„Proiectul de dezvoltare instituțională a Scolii Gimnaziale nr. 37 Constanța, cuprinde o componentă însemnată privind cooperarea internațională și schimburile academice, care sunt atractive și utile pentru elevii și profesorii din România, precum și elevilor și personalului din Istanbul. Sperăm ca, în viitor, elevii şcolii noastre să-i cunoască pe cei ai şcolii partenere prin vizite reciproce, care să le deschidă orizontul cunoaşterii şi să-i facă să înţeleagă necesitatea adaptării şi integrării într-o societate definită de globalizare”, a declarat directorul adjuncat al Școlii Gimnaziale nr. 37  Constanța, Gabriela Constantin.


Sursă foto: Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii