Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:38 29 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială Nr. 1 din Eforie Nord, gazda unei delegații din Istanbul (galerie foto)

ro

26 Oct, 2019 00:00 1603 Marime text
Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord a fost gazda unei delegații  formate din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt
Istanbul și din directori ai Şcolii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia.

După cum am aflat de la prof. Meral Gemil, aceasta constituie prima vizită de lucru din cadrul proiectului international de înfrățire cu titlul „Dialog intercultural în spaţiul european ”, încheiat între instituția din Eforie și Şcoala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tinaztepe İlkokulu.
Echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord, formată din director, prof.  Iuliana Neacșu, prof. Roxana Elena Tudose, prof. Gabriela Badea, prof. Meral Gemil, au însoţit partenerii turci atât în cadrul instituţiei şcolare, cât și în vizitarea unor obiective turistice din Constanţa, precum Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanța, Moscheea Carol I, Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Pe parcursul celor trei zile, au avut loc întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, unde s-a discutat despre proiectele educaţionale pe care şcolile din România le-au încheiat deja cu instituţii de învăţământ din Turcia, dar au vizat și proiectele europene din domeniul educaţiei, de tipul Erasmus.

La finalul vizitei, directorul unităţii școlare din Istanbul, Dr.Saffet Karayaman a declarat: „Am fost impresionați de modul în care am fost întâmpinați de întreg colectivul de cadre didactice și elevi, de nivelul de pregătire al elevilor, mai ales de compețențe lingvistice, de ospitalitatea și generozitatea tuturor celor cu care ne-am întâlnit. Întâlnirea cu domnul primar al orașului Eforie, Şerban Robert-Nicolae, ne-a confirmat existenţa unei strânse colaborări între cele două instituţii, precum și susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale demarate. Această întâlnire de proiect şi schimb de bune practici educaţionale a fost un succes, datorită excelentei organizări concepute de d-na director a şcolii surori, Iuliana Neacșu, căreia îi adresăm mulţumiri ”.

Citește și:
 
Proiectul național „Școala marilor maeștri“, în Eforie Nord

Elevi de la școala din Tuzla în călătorie la Istanbul în cadrul unui proiect internațional de înfrățire

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii