Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Săptămâna Şcoala altfel Elevii Şcolii „Tudor Arghezi“ din Năvodari au aflat ce înseamnă meseria de ziarist în redacţia ZIUA de Constanţa

ro

11 Apr, 2014 00:00 2886 Marime text
Un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Tudor Arghezi” din Năvodari au vizitat, ieri, redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa. Este vorba despre elevii clasei a V-a C, însoţiţi de diriginta lor, Ildiko Strâmboaia, profesor de Limba şi literatura română, şi de elevii clasei a VII-a C, însoţiţi de asemenea de diriginta lor, Lavinia Mocanu, şi ea profesor de Limba şi literatura română.
Acţiunea se înscrie în programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ediţia 2014 (cunoscut sub numele „Săptămâna Şcoala altfel”), desfăşurat în perioada 7 - 11 aprilie, program ce constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a unui orar special format din activităţi cu caracter non-formal. În cadrul „Săptămânii Şcoala altfel“, elevii merg în vizite la muzee, la grădini zoologice, la cinematograf, la instituţii publice, în redacţii de ziare şi televiziuni, precum şi în excursii.
Elevii care au vizitat ieri redacţia ZIUA de Constanţa au aflat ce înseamnă munca în echipă în redacţia unui ziar, ce presupune meseria de ziarist, care sunt provocările acestei profesii, dar şi cum lucrează un tehnoredactor. Totodată, micuţii au fost interesaţi să ştie cât durează munca pentru fiecare nouă ediţie a unui ziar, ce presupune ediţia online a unei publicaţii, dar şi cât munceşte în medie într-o zi un ziarist.

Ti-a placut articolul?

Comentarii