Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mircistul Paul Haidu-Gerea, premiat cu aur la Olimpiada Internaţională de Chimie

ro

02 Aug, 2016 00:00 3629 Marime text


Duminică, la ceremonia de închidere a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, ediţia a 48-a, pe pieptul elevului constănţean Paul Haidu-Gerea a strălucit medalia de aur.
 
Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, coordonat de Monica Mariana Dumitru, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, ediţia a 48-a, care s-a desfăşurat în Tibilisi, Georgia, în perioada 23 iulie - 1 august. Elevul constănţean este unul dintre cei patru tineri din echipa României la Olimpiada Internaţională de Chimie care au obținut rezultate excepţionale - trei medalii de aur și o medalie de argint. La competiție au participat 80 de țări invitate și cinci țări-observator.

Vis devenit realitate



Muncind cu multă dăruire şi pregătindu-se necontenit alături de profesoara de chimie Monica Mariana Dumitru, Paul Haidu-Gerea a înregistrat din nou o performanţă. Tânărul a obţinut medalia de aur la care visa încă din primăvara acestui an, după ce s-a întors de la Concursul Internaţional de Chimie „Mendeleev“, desfăşurat în luna mai, în Rusia, la Moscova, unde a obţinut o medalie de aur şi un loc patru. 
Elevul mircist este mândria liceului, după ce a reuşit să-şi treacă în palmares mai multe medalii la competiţii naţionale şi internaţionale. La 17 ani, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie, o medalie de argint la Concursul Internaţional de Chimie „Mendeleev“ şi premiul întâi la Concursul Naţional de Chimie „C. D. Neniţescu“, ediţia a 23-a.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii