Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:14 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Laura Alexandra Antonaru - certificat de merit la Olimpiada Internaţională de Biologie

ro

18 Jul, 2012 01:51 2658 Marime text
elev_Laura_Alexandra_Antonaru.jpgElevii români participanţi la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 8 - 15 iulie în Singapore, au obţinut un bilanţ remarcabil: trei medalii de bronz şi un certificat de merit. Ediţia curentă a reunit 236 de concurenţi din 60 de ţări.

Laura Alexandra Antonaru, absolventa Liceului Teoretic Ovidius, a intrat în posesia unui certificat de merit. Tânăra a absolvit în această vară clasa a XII-a a Liceului Teoretic Ovidius. A susţinut examenele de Bacalaureat în sesiunea specială, organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, obţinând media 9,63. În anul de învăţământ 2011 - 2012 a participat la faza naţională a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, unde s-a clasat pe locul II. Printre concursurile câştigate de adolescentă se numără şi premiul Procopiu la concursul naţional de fizică aplicată „Ştefan Procopiu". „Am concurat la secţiunile «Tehnici de laborator» şi «Lucrări ştiinţifice». La cea de a doua secţiune am câştigat marele premiu", ne-a mai spus Laura. Cel de al doilea concurs important câştigat de Laura este Concursul Naţional de Matematică Aplicată Adolf Haimovici, unde a obţinut o menţiune. Laura participă încă din clasa a VII-a la toate olimpiadele de Biologie şi, sub îndrumarea prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasele a IX-a şi a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun de 179 de puncte din 200 la faza naţională a Olimpiadei de Biologie, în clasa a XI-a. Datorită rezultatelor obţinute, eleva va susţine Bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, care se va desfăşura la Bacău. Despre viitorul său, tânăra olimpică ne spune că doreşte să urmeze o facultate în Anglia, în domeniul Ştiinţelor Naturii - Cercetare Ştiinţifică. A doua opţiune este Facultatea de Medicină din cadrul unei universităţi din România. În timpul liber, Laura este o adolescentă obişnuită, căreia îi place să citească, să picteze, să scrie şi să facă sport.

Ti-a placut articolul?

Comentarii