Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaşte şi să recunoaştem valorile Doi elevi de la „Mircea cel Bătrân”, la finala europeană a Sci-Tech Challenge

ro

25 Feb, 2014 00:00 3677 Marime text
Echipa Junior Achievement a revenit la Constanţa cu o nouă provocare pentru elevii Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, în cadrul competiţiei Sci-Tech Challenge, finala naţională.
 

Evenimentul, aflat la a doua ediţie, a fost organizat de Junior Achievement România, sâmbătă, şi a fost găzduit de Universitatea Ovidius, Facultatea de Ştiinţe Economice. Sci-Tech Challenge este un program european Junior Achievement, derulat simultan în 9 ţări, pentru a orienta elevii în ceea ce priveşte viitoarele opţiuni de studii sau carieră în domeniul matematicii şi al ştiinţelor exacte.
Elevii au propus, lucrând în echipe de cate 6 membri, formate aleator, soluţii inovatoare pentru rezolvarea unei probleme reale din mediul de afaceri. Ei au beneficiat de asistenţa consultanţilor ExxonMobil, care le-au oferit suport şi informaţii suplimentare în rezolvarea temei-surpriză a competiţiei. Pentru a participa, directorul Nicoară Vasile, profesorul diriginte Bianca Matei şi profesorul coordonator Andreescu Aliss au selectat 10 elevi participanţi din CNMB.
 
Doi elevi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Iulia Panait şi Nicu Tudoran din clasa a XI-a B, au fost selectaţi pentru a reprezenta România la finală europeană a competiţiei care va avea loc, în intervalul 01 – 03 aprilie, la sediul McLaren Technological Centre din Londra, UK.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii