Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Gabriel Păşcălău, calificat în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

ro

06 Jul, 2016 00:00 6158 Marime text
 

Robert Gabriel Păşcălău, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi“ din Năvodari, s-a calificat în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care se va desfăşura în Bulgaria, în luna octombrie.
 
După ce a urcat pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată la Buzău, în perioada 15-19 aprilie, iată că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa anunţă că elevul pregătit de Ionela Dumitrache a trecut din lotul lărgit, în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Robert Gabriel Păşcălău este mândria şcolii. Încă din clasa a V-a, el s-a remarcat prin rezultatele deosebite obţinute la diverse olimpiade şi concursuri şcolare. Elevul s-a calificat și a participat deja de două ori, în clasele a V-a şi a VII-a, la Olimpiada Naţională de Matematică, sub atenta îndrumare a profesoarei Maria Burlăciuc.

 

În anul şcolar curent, Robert Pășcălău a reuşit să adune în palmaresul său o mulţime de diplome şi premii la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale: medalie de argint şi calificare în lotul lărgit la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, premiul I la Olimpiada Judeţeană de Astronomie și Astrofizică, premiul I la Olimpiada Judeţeană de Fizică, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Matematică și participare la Olimpiada Naţională de Matematică, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Biologie, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Limba şi Literatura Română.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii