Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și ale orașului“ Mirciștii Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, premiați de Primăria Constanța (document)

ro

29 Oct, 2018 00:00 3269 Marime text
Consiliul Local al municipiului Constanța a fost convocat în ședință ordinară miercuri, 31 octombrie 2018. Pe odinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense financiare elevilor premianți la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători.
 
Potrivit proiectului, se va aproba acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 de lei net fiecărui elev care a fost premiat la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale desfășurate în anul 2018, până la momentul aprobării prezentei hotărâri, după cum urmează: Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, ambii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
 
Gabriel-Darius Mardaru a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională Științe pentru Juniori, iar Robert Gabriel Pășcălău a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de astronomie și medalie de argint la Olimpiada Internațională de astronomie și astrofizică.
 
De asemenea, se aprobă acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 de lei net fiecărui profesor ca urmare a pregătirii elevilor, după cum urmează: prof. Dumitru Monica, prof. Zaharia Elidia Carmen, prof. Nicolescu Adrian, prof. Deancu Mihaela, prof. Dogărescu Adina, prof. Pășcălău Marius, prof. Pășcălău Liliana - toți de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
 
„Administrația publică locală se mândrește cu toți constănțenii care contribuie, prin efort și muncă, la dezvoltarea orașului, cât mai ales cu cei care duc numele municipiului Constanța peste hotare, prin performanța obținută la nivel internațional. Unii sunt cunoscuți, alții nu, însă performanțele sunt la fel de mari. Printre valorile constănțene ale căror nume sunt mai puțin cunoscute, dar ale căror rezultate sunt remarcabile, se numără și vârfurile din educație, atât elevii care au obținut medalii la concursurile și olimpiadele internaționale, cât și profesorii pregătitori. Ei completează categoria de ambasadori ai orașului nostru, performanța lor fiind și performanța municipalității.
 
De aceea, administrația locală consideră că recunoașterea perpetuă și consistentă a acestor succese remarcabile reprezintă un gest de normalitate, o motivație suplimentară pentru repetarea rezultatelor și creșterea numărului de elevi premianți la concursurile internaționale.
Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și medaliile orașului și este normal ca administrația să îi întâmpine cu recunoștință“, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cititor 29 Oct, 2018 16:08 ,,Medaliile obtinute de elevi si de profesori sunt si ale orasului ,,...atunci sa-i premiem asa cum ii premiem pe sportivi.E normal ca un olimpic international la astrofizica, astronomie, matematica, fizica, informatica etc sa fie premiat cu 2000 lei si un sportiv cu 40000 lei??? Profesorul Bararu sa primeasca 2000 lei si un antrenor 40000 lei ??? Unde este echitatea.