Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:40 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectorul Universităţii „Ovidius“, Sorin Rugină „Trebuie să fim eficienţi. S-a terminat cu taberele! Există un rector, un organism de conducere“

ro

03 Jul, 2014 00:00 2405 Marime text
Noul rector al universităţii „Ovidius“ din Constanţa, prof. univ. dr.  Sorin Rugină, a prezentat, ieri, echipa de conducere a instituţiei superioare de învăţământ: prorector pentru Învățământ și asigurarea calității - conf. univ. dr. Tofan Lucica, prorector pentru Cercetare științifică și informatizare - prof. univ. dr. Popa Constantin, prorector pentru Relații internaționale și imagine instituțională - prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, prorector pentru Relații cu studenții, absolvenții și formarea continuă - prof. univ. dr. Eduard Circo, prorector pentru Dezvoltare instituțională, relația cu mediul economic și comunitatea locală - prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea.

Începe procesul de reorganizare a specialităţilor


Universitatea „Ovidius“ figurează pe lista Ministerului Educaţiei cu două specializări ce riscă să intre în lichidare. Vorbim despre Studii de Securitate - Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice şi despre Sociologie - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. „Orice specializare care nu se dovedeşte a fi eficientă intră în lichidare. Lucru care va deveni o practică la toate universităţile, deoarece trebuie să ne conformăm cerinţelor pieţei de muncă. Acest proces va continua. Vom face o analiză a specializărilor, după admitere, şi vom vedea care dintre acestea nu sunt eficiente“, a declarat rectorul Sorin Rugină. De altfel, acest aspect este precizat şi în raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei. Reamintim că 33 de universităţi de stat şi private au cel puţin o specializare sau un program de studii care intră în lichidare din anul universitar 2014 - 2015 şi pentru care nu mai pot organiza examen de admitere, arată un document al Ministerului Educaţiei.

Senatul are un nou preşedinte


Prof. Petre Bordei și-a încheiat mandatul de președinte al Senatului Universității „Ovidius“. Funcția sa a fost preluată de vicepreședintele Senatului, Ion Botescu. Acesta va deține interimatul funcției până la organizarea de noi alegeri.

Date din „misteriosul“ raport al Corpului de Control al Ministerului Educaţiei


Rectorul Universităţii „Ovidius“ a mai anunţat că a solicitat un audit extern referitor la aspectul financiar. „Comisiile de control verifică toate datele“, a spus Sorin Rugină. Printre cele consemnate în raportul Corpului de Control se mai numără unele deficienţe în evidenţele studenţilor, în special ale celor străini. „Recomandările Ministerului Educaţiei Naţionale vizează viitorul imediat, dar și pe termen lung, al universității. Trebuie să fim eficienţi. S-a terminat cu taberele! Există un rector, un organism de conducere. Universitatea va rămâne în monitorizare trei ani, iar din şase în şase luni, vom fi verificaţi“, a conchis rectorul Sorin Rugină.

Ti-a placut articolul?

Comentarii