Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Infecţioase Constanţa, oficial despre dosarul în care şi-a dat în judecată managerul. La mijloc, un prejudiciu de peste 8.000 de lei

ro

17 Dec, 2016 00:00 3094 Marime text
În ediţia din 8 decembrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Spitalul de Infecţioase Constanţa şi-a dat în judecată managerul, directorul medical şi doi şefi de secţie pentru răspundere patrimonială (documente)“, al cărui subiect viza dosarul în care Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa i-a dat în judecată pe Stela Halichidis - managerul unităţii sanitare, Sorin Rugină - rectorul Universităţii „Ovidius”, Elena Dumea - şef de secţie şi Simona Claudia Cambrea - directorul medical.
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, pe data de 5 decembrie, dosarul nr. 8238/118/2016, Secţia I Civilă, materia - litigii de muncă, obiectul - acţiune în răspundere patrimonială, stadiul procesual - fond. Părţile dosarului sunt Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa - reclamant şi Stela Halichidis - pârât. Într-un alt dosar, înregistrat cu nr. 8242/118/2016, Secţia I Civilă, materia - litigii de muncă, obiectul - acţiune în răspundere patrimonială, stadiul procesual - fond, ca părţi apar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa - reclamant, iar Sorin Rugină, Elena Dumea şi Simona Claudia Cambrea - pârâţi. Precizăm că Elena Dumea este şef de secţie, iar Simona Claudia Cambrea - directorul medical al unităţii sanitare.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a adresat mai multe întrebări conducerii unităţii sanitare, în vederea informării corecte a cititorilor noştri. Astfel, fiind întrebaţi care sunt motivele ce au stat la baza acestui litigiu, reprezentanţii unităţii sanitare au precizat următoarele: „La baza litigiului ce formează obiectul dosarului nr. 8338/118/2016 stă restituirea unor drepturi salariale constând în indemnizaţie concediu de odihnă aferentă funcţiilor prin cumul şi pentru care funcţia de bază cu normă întreagă este deţinută într-o altă unitate“.
 
O altă întrebare adresată de către cotidianul ZIUA de Constanţa conducerii Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa a fost „În ce constă răspunderea patrimonială?“. Iată ce răspuns am primit: „Răspunderea patrimonială constă tocmai în restituirea unor drepturi salariale constând în indemnizaţie concediu de odihnă aferentă funcţiilor prin cumul şi pentru care funcţia de bază cu normă întreagă este deţinută într-o altă unitate“.
 
Fiind întrebaţi „care este prejudiciul pentru care se solicită răspunderea patrimonială?“, reprezentanţii unităţii sanitare au precizat următoarele: „Drepturile salariale constând în indemnizaţia de concediu de odihnă aferentă funcţiilor prin cumul şi pentru care funcţia de bază cu normă întreagă este deţinută într-o altă unitate sunt în cuantum de 8.367 de lei“.
 
Citeşte şi: 
 
Spitalul de Infecţioase Constanţa şi-a dat în judecată managerul, directorul medical şi doi şefi de secţie pentru răspundere patrimonială (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii