Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Comenius „Le journal de mes rêves“ 21 de elevi italieni, în vizită la colegii de la Liceul Teoretic „Ovidius“ (galerie foto)

ro

30 Sep, 2014 00:00 2710 Marime text
În perioada 14 - 24 septembrie, elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Ovidius“ au fost gazda elevilor Liceului Ştiinţific „Giuseppe Tarantino“ din Gravina, Italia. Evenimentul face parte din cea de-a treia mobilitate a proiectului bilateral Comenius intitulat „Le journal de mes rêves“.
 
Din delegaţie au făcut parte 21 de elevi şi două cadre didactice din Italia, Vito Stimolo şi Stefania Vicino. Fiecare elev italian a fost găzduit de un elev constănţean, din cadrul Liceului Teoretic „Ovidius“, şi de familia acestuia.

Responsabil de proiect a fost prof. Lavinia Gheorghiu, alături de care au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor prof. Mariana Popovici şi prof. Alina Trache. De asemenea, un sprijin deosebit a venit din partea directorului Liceului Teoretic „Ovidius“, Cristina Anghel. Elevii români şi italieni s-au pregătit pentru această mobilitate încă din luna aprilie a anului trecut, realizând materialele necesare celui de-al doilea număr de ziar ce poartă denumirea „La musique“ din seria celor patru numere ale proiectului „Le journal de mes rêves“. Programul întâlnirilor a fost foarte variat. Elevii italieni au asistat la orele colegilor lor de la Liceul Teoretic „Ovidius“, având posibilitatea de a face cunoştinţă cu metodele şi mijloacele de predare din România. Au reuşit, în acest mod, să compare cerinţele pe care trebuie să le satisfacă elevii din România cu cele pe care trebuie să le îndeplinească ei înşişi, în Italia. Oaspeţii italieni au intrat în contact cu viața culturală a oraşului prin vizite în centrul vechi al Constanței, precum şi la Muzeul Marinei Române sau la Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii. De asemenea, în Portul Constanţa, elevii şi profesorii s-au întâlnit cu reprezentanții bricului „Mircea“, care le-au vorbit despre specificul navei. Totodată, ei au avut ocazia să cunoască posibilitatea tinerilor navigatori de a se pregăti în primul lor voiaj, stagiu realizat în timpul studiilor universitare. Elevii şi profesorii italieni au fost extrem de încântați de călătoria la Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian“, precum şi de călătoria în Delta Dunării, fiind impresionaţi de măreţia peisajului şi de frumusețea unui loc unic în Europa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii