Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

ro

20 Sep, 2018 00:00 1819 Marime text
Universitatea Maritimă Constanța a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru un proiect de investiții care se referă la baza nautică pe care o deține. Mai exact, Universitatea Maritimă Constanța a depus la APM Constanta memoriul proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară corp B - Baza Nautică“.
 
Potrivit rectorului Universității Maritime din Constanța, prof.univ.dr.ing. Cornel Panait, la baza nautică există cel mai vechi corp, acesta fiind construit în anii '90. „Imobilul este împărțit în două corpuri, A și B. În trecut, corpul A a fost reabilitat și supraînălțat, i-au fost asigurate niște spații de învățământ. În ceea ce privește celălalt corp, B, acestuia nu i s-au făcut modificări de niciun fel până în prezent“, a explicat, pentru ZIUA de Constanta, rectorul Universității Maritime din Constanța.
 
În context, rectorul Universității Maritime din Constanța, prof.univ.dr.ing. Cornel Panait, a mai spus că este vorba despre o finanțare a unui proiect european. „Pe baza unei finanțări a unui proiect european, corpul B se dorește să fie și el supraînălțat cu un imobil care va avea trei niveluri. Aceste trei niveluri vor fi exclusiv alocate spațiilor de învățământ care înseamnă săli de curs, de seminarii și spații pentru simulatoare. Corpul va fi unul autoportant, adică va avea piloni. Nu se sprijină pe corpul B. Va avea piloni băgați în pământ și pilonii vor sprijini întreaga construcție“.
Proiectul este în evaluare la Agenția de Dezvoltare de la Brăila. Valoarea totală a acestuia este de 5,4 milioane de euro, în ipoteza unui câștig. Proiectul este deja depus se așteaptă un răspuns favorabil.
 
Informații privind proiectul propus se pot găsi la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din strada Unirii nr. 23, dar și la sediul titularului din strada Mircea cel Bătrân nr. 104, între orele 9.00-13.00, de luni până vineri. De asemenea, se pot depune, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, și eventuale observații.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii