Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul Bogdan Oprea, distins cu Premiul „Cea mai bună teză de doctorat în domeniul «Științe Sociale»”

ro

16 Dec, 2021 10:59 2413 Marime text


Prof. dr. Bogdan Oprea, din București, specialist în comunicarea în administrația publică, fost purtător de cuvânt al Președintelui României și, la rândul său, jurnalist cu înalte standarde profesionale, în prezent, profesor al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București, a fost distins cu Premiul „Cea mai bună teză de doctorat în domeniul «Științe Sociale»” în cadrul Premiilor Senatului Universității din București 2021.

Distincția a fost primită alături de profesorul său coordonator, prof. univ. dr Mihai Coman
.

Autor al volumului „Fake News și dezinformare online: Recunoaște și verifică. Manual pentru toți utilizatorii de internet“ (Editura Polirom, 2021, Seria Collegium. Media), al cărui tiraj a fost epuizat în primele șase luni de la publicare, prof. Bogdan Oprea atrage atenția asupra unui fenomen ce pare să acapareze tot mai mult, în ultimii ani, peisajul digital și al platformelor de socializare online.

Legat de premiul primit de la Senatul Universității din București, profesorul spune:

„Onoarea este cu atât mai mare cu cât, printre laureații ediției din acest an, se numără personalități de marcă, precum prof. univ. dr Mircea Cărtărescu (Premiul „Profesorul Emerit al Anului în domeniul «Științe Umaniste»”), Monica Ulmanu, laureată a Premiului Pulitzer 2020, (Marele Premiu „Alumnul Anului”) și acad. prof. univ. dr Marius Andruh (Premiul „Profesorul Emerit al Anului în domeniul «Științe Exacte și Inginerie»”).
Am primit anunțul din cadrul ceremoniei de astăzi cu emoție, dar și cu satisfacția că miile de ore de muncă pe care le-am dedicat cercetării mele doctorale, cu cele 265 de cărți și articole pe care le-am studiat, sunt astfel recunoscute“.

„Adaug prima carte (mai urmează încă una) care a rezultat din teza mea de doctorat și al cărei prim tiraj s-a epuizat în jumătate de an de la publicare. Aceste aprecieri din partea comunității științifice și a publicului larg deopotrivă se numără printre cele mai înalte forme de recunoaștere pe care cineva le poate obține în domeniul în care profesează, iar eu mă simt onorat și, totodată, obligat să continuu și pe drumul performanței în cercetare care mi se deschide înainte“, a mai precizat prof. dr. Bogdan Oprea.

Totodată, acesta a mai spus:


„Vreau să mulțumesc conducerii Universității din București și cadrelor didactice membre în Senatul Universității din București care m-au votat.
Toate mulțumirile mele pentru prodecanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) pe teme de activitate didactică și cercetare, conf. univ. dr Romina Surugiu, și membrilor Consiliului Școlii Doctorale de Științe ale Comunicării pentru că au susținut și votat candidatura mea la acest premiu din partea Școlii Doctorale. Mulțumesc, plin de apreciere, profesorului meu coordonator, domnul prof. univ. dr Mihai Coman, profesorilor din Comisia de îndrumare, profesorilor din Comisia de doctorat, profesorilor și staff-ului Școlii Doctorale, colegilor, familiei și prietenilor dragi care mi-au fost alături și în parcursul meu doctoral, inclusiv în momentele de angoasă epistemică și de oboseală psihică“.


„Felicitări tuturor câștigătorilor de astăzi și, în mod special, colegilor, studenților și foștilor studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cinci dintre Premiile Senatului Universității din București 2021 au venit în comunitatea FJSC, frumoasă performanță!“, a conchis profesorul Bogdan Oprea.

Sursa foto: Facebook.com - Bogdan Oprea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii