Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:55 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii ameninţă cu petiţii la MEN De ce nu se publică deciziile la zi ale Consiliului de Administraţie al Universităţii „Ovidius“? (documente)

ro

14 Mar, 2017 00:00 1632 Marime text
Cadre didactice de la mai multe facultăţi ale Universităţii „Ovidius“ din Constanţa (UOC) îi solicită rectorului Sorin Rugină să dea dovadă de transparenţă şi să intre în legalitate prin publicarea de urgenţă, pe pagina web a instituţiei de învăţământ superior (http://univ-ovidius.ro/uoc/documente-oficiale/decizii ), a 24 de hotărâri ale Consiliului de Administraţie, de la nr .1 la nr. 24/2017, care, până în acest moment, nu sunt publice.
 
„În cazul în care cele 24 de hotărâri nu vor fi publicate până pe 14 martie, ora 16.00, ne vom adresa forurilor care au competenţe să analizeze această situaţie şi să ia deciziile care se impun pentru intrarea în legalitate“, susţin profesorii, care sunt decişi să se adreseze şi Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi Consiliului Naţional al Rectorilor.
 
Menţionăm că, potrivit site-ului UOC, Consiliul de Administraţie a emis nu mai puţin de 153 de decizii (le puteţi vizualiza în secţiunea „Documente“). Acestea vizează, printre altele, acordarea unor gradaţii de merit unor cadre universitare, decontarea pe banii universităţii a unor deplasări, inclusiv ale rectorului Sorin Rugină.
 
Profesorii nemulţumiţi de lipsa de transparenţă de care dă dovadă conducerea UOC provin de la majoritatea facultăţilor universităţii constănţene.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii