Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii din Constanţa vor declanşa greva generală? Iată ce spun reprezentanţii sindicatului

ro

11 Jun, 2017 14:20 3544 Marime text
Potrivit hotărârii Colegiului Național al Liderilor din data de 31 mai 2017, în perioada de 06 – 08 iunie 2017, membrii organizațiilor sindicale afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au fost consultați, prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale, începând cu data de 12 iunie 2017.

La solicitarea sindicatelor afiliate, F.S.L.I. a anunțat că rezultatele acestui referendum vor fi comunicate în cursul zilei de luni, 12 iunie 2017. Precizăm că, în acest moment, în 21 de organizații sindicale afiliate, procentul celor care optează pentru grevă generală este peste 50%.

În ceea ce privește organizația constănţeană, dintr-un total de 6.354 de membri de sindicat (197 grupe sindicale), 2.080 de membri (70 de grupe sindicale) și-au exprimat opțiunea. Din rândul acestora din urmă, un număr de 1.704 membri de sindicat din Constanţa au optat pentru participarea la greva generală.

Reamintim că reprezentanții Federației noastre solicită premierului Sorin Grindeanu și președintelui P.S.D, Liviu Dragnea, să accepte o întâlnire de urgență pentru deblocarea situației. În caz contrar, examenele naționale ar putea fi compromise.

Menționăm că declanșarea conflictului de muncă a fost hotărâtă ca urmare a nemulțumirilor angajaților din învățământ față de poziționarea în grila de salarizare și din cauza neacordării altor drepturi de natură salarială, prin neadoptarea de către Parlament a unor initiative legislative, la care se adaugă neplata drepturilor stabilite prin hotărâri judecătorești.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii