Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtătorul de cuvânt al Executivului Guvernul ţine cont de revendicările sindicaliştilor şi se aşteaptă ca procesul educaţional să fie reluat (VIDEO)

ro

28 May, 2023 14:05 1042 Marime text
Dan Cărbunaru. Foto: Guvernul RomânieiPurtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ţine cont de revendicările sindicaliştilor şi se aşteaptă ca procesul educaţional să fie reluat, conform Agerpers.ro. 

"Guvernul se aşteaptă ca procesul educaţional să fie reluat, deoarece cu toţii - guvernanţi, sindicate, oameni din sistemul didactic în general, părinţi şi elevi - cu toţii ne dorim ca sistemul educaţional să fie repornit, copiii să-şi încheie anul şcolar şi mai sunt doar câteva zile în acest sens, iar aceia dintre ei care trebuie să meargă să-şi dea evaluările sau să susţină examenele, să se pregătească, în cazul celor de-a XII-a, de admitere la facultate, să poată să facă acest lucru. Contăm şi pe buna credinţă şi pe capacitatea de a înţelege importanţa acestui moment pentru toţi cei care funcţionează în sistemul educaţional. Disponibilitatea Guvernului nu doar la dialog, ci şi de a veni cu măsuri concrete, este reală", a spus purtătorul de cuvânt, răspunzând la întrebarea dacă Guvernul României se aşteaptă ca, prin adoptarea măsurilor de majorări de venituri pentru personalul din educaţie, greva să înceteze.


Potrivit acestuia, principalul scop al dialogului dintre Guvern şi sindicate este derularea procesului educaţional.

Cărbunaru a spus că măsurile propuse de Guvern se regăsesc în majoritatea statelor europene.

"De aceea de aproape două săptămâni discutăm sau ne întâlnim aproape zilnic pentru a ajunge la o înţelegere, principalul scop al acestui dialog fiind derularea procesului educaţional, deoarece copiii noştri, la ora la care vorbim, nu sunt la şcoală în bună parte şi este şi cazul profesorilor lor. Într-un context extrem de delicat în care părinţii sunt îngrijoraţi, copiii sunt derutaţi, dialogul dintre Guvern şi sindicate trebuie derulat într-un asemenea mod încât să ducă la deblocare. Măsurile pe care Guvernul le introduce acum şi care se regăsesc deja în majoritatea statelor europene, indiferent de formula aleasă ca denumire, sunt diverse pachete de majorări salariale sau de majorări de venituri care să compenseze problemele acumulate în sistemele de educaţie din mai multe state europene. Şi România este unul dintre ele", a explicat Dan Cărbunaru. 

Agerpers.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii