Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:11 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. Marian Sârbu a revenit în organigrama ISJ Constanţa. Ce profesori întregesc echipa „generalului“ Sorin Mihai

ro

16 Dec, 2019 00:00 4180 Marime text

Într-un interviu realizat de ZIUA de Constanţa, în urmă cu două săptămâni, cu inspectorul şcolar general Sorin Mihai, aflam intenţiile de a-şi completa echipa din str. Mihai Eminescu cu foşti inspectori şcolari, dar şi cadre didactice a căror experienţe este recunoscută în sistemul constănţean de învăţământ.
Prof. Marian Sârbu este unul dintre cei mai apreciaţi profesori de fizică ai Liceului Teoretic „Ovidius”, dar care, începând de astăzi, va ocupa funcţia de inspector şcolar pentru management instituţional. Fost inspector şcolar general în anul 2008, prof. Sârbu este născut în Craiova. A studiat acasă liceul tehnic, cinci ani, şi Facultatea de fizică, pe care a absolvit-o în anul 1978.


Imediat după terminarea facultăţii a predat doi ani fizica, dar şi biofizica, electrotehnică, desen tehnic la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi, în ciuda rezultatelor deosebite, i s-a cerut să se mute la Liceul Teoretic „Decebal”. Au urmat catedrele de la Colegiul Tehnic „Tomis”, desfiinţatul „Vasile Pârvan”, iar de două decenii predă la Liceul Teoretic „Ovidius”, fiind unul dintre cei mai simpatizaţi dascăli.


Tot de astăzi, prof. Floriana Petre, fost director al Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, va deveni colega prof. Sârbu, aşa cum aveam să aflăm dintr-un mesaj emoţionant postat în mediul online: „Dragii mei, în săptămâna ce se încheie am luat, cu emoţie, cu reţinere, cu lacrimi, decizia de a accepta propunerea de a fi Inspector Școlar pentru Management Instituţional in cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa. De luni voi fi la noul meu loc de muncă. Probabil ca mă vor năpădi, o vreme, melancolia şi dorul după dragul meu Liceu căruia i-am dat totul: energii, pasiune, timp, forţa de a trece peste orice tip de obstacole, cu dorinţa de a câştiga corect, prin performanţele elevilor şi profesorilor, solidaritatea şi interesul comunităţii, dar şi respectul celor din mediul şcolar judeţean. In fosta mea calitate de director, am încercat să fiu, înainte de toate, un OM umil, modest, tolerant care, pentru binele instituţiei a bătut la uşi ce, de multe ori, nu s-au deschis de prima dată.


Acum plec încredinţată că las in urmă, prin Ajutorul Nemărginit al Celui de Sus, o instituţie respectabilă, reper pozitiv pentru învăţământul rural dobrogean. Vă mulţumesc, sincer, tuturor celor cu care am colaborat, personal didactic , auxiliar, nedidactic, minunaţilor mei elevi, părinţilor lor, autorităţilor locale şi vă reamintesc că idealurile se pot atinge numai prin deschidere permanentă la dialog, ordine desăvârşită şi multă muncă, coordonate, în echilibru, de un psihic puternic! Acesta este secretul meu managerial pe care vi l-am împărtăşit şi vouă, celor cu care am pornit aproape de la zero, spre performanţă! Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi!”.


A mai revenit în organigrama Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa prof. Liliana Muscină, cea care a ocupat funcţia de inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane în anii 2015 şi 2018, ultima dată în mandatul prof. Gabriela Bucovală. Este absolventă (1993) a Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială, specializarea Tehnologie chimică anorganică. Ca dovadă a aprecierii de care se bucură în rândul elevilor săi, în anul 2005, pe vremea când era profesor de tehnologie chimică şi protecţia mediului la Grupul Școlar „Vasile Pârvan", avea să fie nominalizată la titlul de „Profesorul anului”, alături de prof. Lucian Oprea, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.


De asemenea, prof. Oana-Mirela Pahon se alătură echipei ISJ Constanţa. Absolventă a Universităţii „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei, specializarea Psihopedagogie specială, prof. Pahon a mai deţinut funcţia de inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, dar şi de inspector şcolar pentru învăţământ special în mandatul prof. Gabriela Bucovală.


Departe de a fi completă, organigrama ISJ Constanţa urmează să mai cunoască şi alte modificări, pe care cel mai probabil le vom afla într-o conferinţă de presă, aşa cum a promis inspectorul şcolar general Sorin Mihai, cu prilejul aceluiaşi interviu amintit la început.


Citeşte şi:

Interviu online cu prof. Sorin Mihai, inspector şcolar general „Foşti şi actuali inspectori şcolari, dar şi dascăli vor ajunge pentru prima dată în această postură“

Destituită de Miu, se întoarce în mandatul lui Mihai Inspectoarea Gabriela Micu revine pe post. Decizia poate fi atacată

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii