Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Educației. S-a discutat despre Proiectul România Educată

ro

07 Feb, 2022 13:57 1377 Marime text
  • Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat, luni, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, problematica din educație și demersurile necesare implementării Programului ”România Educată”.


Cu această ocazie, premierul a decis să invite la Guvern federațiile reprezentative din învățământ, mâine la ora 12.00, pentru o discuție pe baza proiectului de acord cu ministerul Educației.


Acordul este un pas esențial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educațional, precum și de sprijinire a salariaților acestuia, pentru reformarea legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.


“Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Sursa foto: Guvernul României 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii