Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, convorbire cu prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov. Agenda bilaterală, pe lista subiectelor

ro

04 Feb, 2022 17:38 1257 Marime text


Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Kiril Petkov, prin care a fost abordată pe larg agenda bilaterală, insistând pe componentele de interconectare peste Dunăre și dragare a șenalului navigabil al fluviului, anunță, vineri, 4 februarie, Guvernul României. 

Procesele europene curente, respectiv cooperarea pentru aplicarea Green Deal și PNRR, s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a abordat problema coridorului vertical dat de interconectorul de gaz Grecia-Bulgaria care dă substanță proiectului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), iar omologul bulgar a subliniat prioritatea pe care o acordă acestui interconector.
 


Potrivit sursei citate, premierul bulgar a lansat invitația organizării la Sofia, în lunile septembrie-octombrie, a unei ședințe comune de guvern între România și Bulgaria, iar cei doi au convenit că, anterior acestei ședințe, în cel mai scurt timp, va avea loc o vizită a premierului bulgar Kiril Petkov la București, însoțit de ministrul Transporturilor și Energiei, pentru a pregăti acordurile viitoarei ședințe de guvern. 

Au fost împărtășite și evaluări asupra situației de securitate din regiune, din estul Ucrainei și de la Marea Neagră.

Sursa foto: Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii