Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plachetă de Cristal pentru Ion Codrescu Cadru universitar de la „Ovidius“, premiat la Albena

ro

11 Sep, 2014 00:00 2960 Marime text
Conf. univ. dr. Ion Codrescu, de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Cristal pentru cea mai bună comunicare ştiinţifică - „Pictura haiga japoneză şi artiştii occidentali“. Premierea a avut loc în cadrul Conferinţelor Internaţionale Ştiinţifice Multidisciplinare - „Ştiinţe Sociale şi Arte“, eveniment desfăşurat în perioada 3 - 9 septembrie, la Albena, Bulgaria.
 
Lucrarea ştiinţifică a trecut prin trei etape de evaluare. În primă fază, a trecut de verificările referenţilor de specialitate din diferite universităţi, a doua etapă a constat în aprecierea în scris a conducătorului de sesiune din timpul conferinţelor, după o grilă specială ce includea criterii precum conţinut ştiinţific, noutate, originalitate, aplicabilitate, relevanţa experienţei ştiinţifice, claritatea termenilor utilizaţi în text, calitatea expunerii în limba engleză, folosirea mijloacelor tehnice moderne de prezentare, dialogul cu audienţa etc. În ultima etapă, lucrarea a obţinut un punctaj din partea auditorului format din cadre universitare din mai multe ţări.
 
Conferinţele au fost organizate sub înaltul patronaj al unor importante societăţi academice, printre care Academiile de Ştiinţe din Bulgaria, Republica Cehă, Letonia, Polonia, Slovacia, Turcia, Academia de Ştiinţe şi Arte din Serbia, Croaţia, Academiile Naţionale de Ştiinţe din Ucraina, Armenia, Consiliul Ştiinţific din Japonia, Academia Mondială de Ştiinţe, Academia Europeană de Ştiinţe, Arte şi Litere, Academia de Arte Frumoase din Zagreb - Croaţia ş.a.
 
Întâlnirea internaţională a reunit 1.200 de participanţi, iar comunicările ştiinţifice prezentate vor intra în baza de date şi vor fi indexate şi cotate de cele mai prestigioase platforme ştiinţifice în standardele următoare: ISI Web of Knowledge, Thomson Reuters, Cross-REF, Scopus, Elsevier, Proquest și Ebsco-Host.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii