Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 9.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă de Limba și literatură maternă

ro

18 Jun, 2020 17:07 1450 Marime text
  • La această probă scrisă au fost prezenți 9.553 de candidați, iar 758 nu s-au prezentat la examen. 


Peste 9.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă de Limba și literatură maternă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)

Astăzi, 18 iunie, absolvenții clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă: Limba italiană, Limba germană, Limba maghiară, Limba slovacă, Limba sârbă, Limba ucraineană și Limba romani (rromani).

La această probă scrisă au fost prezenți 9.553 de candidați, iar 758 nu s-au prezentat la examen.

Nu au fost cazuri de candidați care să fi avut temperatura peste 37.3 grade Celsius, sau să fi fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Astăzi, conform centralizării, 18 candidați se aflau în izolare și 1 spitalizat/în carantină.  
Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

eamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii