Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul spiritual al liceului din Mihail Kogălniceanu, sărbătorit printr-o suită de activități (galerie foto)

ro

10 Nov, 2018 00:00 3223 Marime text
Ieri, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” a îmbrăcat haine de sărbătoare. Ca în fiecare an, spiritul acestei zile, în care unitatea școlară își serbează numele - sub ocrotirea patronilor săi spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - a adus mai aproape unii de ceilalți cadrele didactice, elevii și părinții, comunitatea locală.
 
Suita de activități, reunite într-un program realizat la toate cele patru niveluri ale școlii - preprimar, primar, gimnazial și liceal - a stat, în primul rând, sub semnul diversității și al participării afective. Astfel, preșcolarii și școlarii claselor primare au fost protagoniștii unui spectacol dinamic și emoționant, care s-a desfășurat pe scena Căminului Cultural din localitate, pentru ca apoi, alături de colegii lor gimnaziști și liceeni, coordonați de educatori, învățători, profesorii-diriginți și bucurându-se de sprijinul și implicarea părinților, să creeze atmosfera plină de freamăt și de arome a unui târg de prăjituri.
 
Frumusețea momentului a fost sporită de un „festival” culinar interetnic, desfășurat pe fondul prezentărilor de port popular și al audiției de folclor. Activitatea a implicat elevi de liceu, coordonați de prof. Monica Revnic-Bold. Tot arta culinară i-a inspirat și pe elevii claselor cu profil tehnologic, în cadrul unui atelier în care au colaborat cu elevii de gimnaziu, sub îndrumarea prof. Ema Maftei și a prof. Anca. Ruse
 
Pentru a evidenția dimensiunea personalității lui Mihail Kogălniceanu, elevi de la profilul umanist al liceului, coordonați de prof. Diana Mihai, au realizat o prezentare PPT purtând titlul „Mihail Kogălniceanu - personalitate fascinantă a lumii moderne”.
 
Arta plastică a fost reprezentată și ea, prin desene pe asfalt și graffiti, în care și-au exersat creativitatea elevi ai claselor de gimnaziu, coordonați de prof. Anca Ruse și prof. Filiz Achim.  Nici sportul nu a rămas în afara programului dedicat zilei școlii, astfel încât elevii gimnaziști și-au pus toată energia în cadrul unui meci de fotbal demonstrativ.
 
Programul activităților a inclus, de asemenea, concursul „Cea mai frumoasă clasă” - o tradiție a liceului, la nivel gimnazial - coordonator prof. Anca Alexandru, în care elevii, diriginții și părinții s-au întrecut în crearea unei ambianțe în spiritul tradițiilor românești și al Centenarului Marii Uniri.
 
„Felicităm cadrele didactice, elevii și părinții implicați în derularea tuturor acestor activități, mulțumindu-le pentru bucuria transmisă în această zi de sărbătoare!”, a dorit să transmită prof. Floriana Petre, director al Liceului „Mihail Kogălniceanu”, coordonator de proiecte și programe educative.                                                                                                                                                             
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii