Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat educațional pentru studenții Universității Ovidius din Constanța, în domeniul construcțiilor. Despre ce este vorba (GALERIE FOTO)

ro

16 Nov, 2021 08:38 2325 Marime text
  • În cadrul parteneriatului, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, pentru pregătirea specializată a studenţilor
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a prezentat la Târgul de Imobiliare parteneriatul educaţional cu Euro Vial Residence.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele parțiale înregistrate în cadrul colaborării şi o serie de proiecte care vor fi realizate în perioada viitoare.

Iată comunicatul de presă transmis de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC)

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a prezentat la Târgul de Imobiliare parteneriatul educaţional cu Euro Vial Residence, operator economic important în domeniul construcțiilor civile, realizat de Facultatea de Construcţii, informează șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții.

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele parțiale înregistrate în cadrul colaborării şi o serie de proiecte care vor fi realizate în perioada viitoare.

„În cadrul parteneriatului, s-a organizat în acest an un stagiu de practică pentru studenţii Facultăţii de Construcţii din an terminal, cu posibilitatea angajării la final a viitorilor ingineri care se încadrează în standardele de calitate ridicată din domeniul construcţiilor. Acest parteneriat este un exemplu de implicare socială pe care sperăm să îl perceapă și alte firme din domeniu, astfel încât să putem crea un grup de lucru la nivelul Facultății de Construcții, printr-o implicare cât mai amplă, pe cât mai multe domenii, deoarece avem programe de studii de mare interes precum construcțiile hidrotehnice. În perioada următoare, vor fi acordate, în cadrul acestui parteneriat, o serie de burse pentru studenții din anii doi și trei ai Facultății de Construcții”, precizează șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, pentru pregătirea specializată a studenţilor, noua unitate de practică tehnologică având şi rolul de a genera venituri suplimentare Facultăţii de Construcţii, ce vor fi reinvestite exclusiv în dezvoltarea bazei materiale pentru studenţi.

„Este un parteneriat important, prin care ne asigurăm că avem cei mai bine pregătiți absolvenți și ne apropiem eficient de mediul socio-economic. Prin intermediul parteneriatelor, ce fac parte din politica noastră instituțională, deschidem oportunități de pregătire a studenţilor pentru cariera aleasă și totodată de acumulare a abilităților și competențelor necesare pe piaţa forței de muncă”, a precizat conf. univ. dr. Raluca Trandafir, prorector pentru Fonduri structurale și relația cu mediul socio-economic.

Sursa foto: UOC 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii