Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paralelipipedul dreptunghic i-a speriat 118 elevi din Constanţa, absenţi la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale (galerie foto)

ro

30 Jun, 2016 00:00 2055 Marime text
 

Emoţii mari, ieri, pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care au susţinut proba scrisă la Matematică în cadrul Evaluării Naţionale.
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în acest an s-au înscris 5.618 absolvenţi de clasa a VIII-a, care vor susţine probele în 128 de centre de examen (unităţi de învăţământ cu personalitate juridică). Prima probă scrisă a Evaluării Naţionale, cea la Limba şi literatura română, a avut loc luni.
 
În judeţul Constanţa, 5.437 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut, ieri, cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, la Matematică, iar 118 elevi au absentat. Dacă la proba de Limbă şi literatură română o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 23 a fost eliminată din examen pentru că avea asupra sa un telefon mobil, proba la Matematică s-a desfăşurat fără astfel de incidente.
 
Printre subiectele de la această probă s-au numărat: probleme legate de prisma triunghică, paralelipipedul dreptunghic, funcţii şi ecuaţii. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 iulie, până la ora 16.00, după care vor putea fi depuse  contestaţiile la centrele de examen, în intervalul 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice marţi, 5 iulie.
 
Precizăm că media generală obţinută la Evaluarea Naţională reprezintă unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (25%). În acest an, lucrările candidaţilor vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele.
 
Probele se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2010 - 2011 aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4801/2010 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2010 - 2011 şi cu prevederile prezentului ordin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii