Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora de cultură Lansare de carte la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Constanța

ro

17 Mar, 2019 08:04 2138 Marime text
Într-o atmosferă caldă, elevi ai claselor I, a II-a, a IV-a, a VI-a și a VII-a din Școala Gimnazială Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” Constanța au fost onorați să participe, vineri, 15 martie, la un eveniment inedit: lansarea cărții ”Lira fermecătoare a lui Hermes. Povestiri antice”, avându-l ca autor pe prof. Ilie Cileagă.

În deschidere, autorul a prezentat cartea, relatând cum i-a venit ideea scrierii acesteia, dar și introducând micii cititori în tainele povestirilor antice, prin prezentarea a două dintre personajele mitologice ce se regăsesc în paginile volumului: Arion și Pygmalion.

Elevii prezenți au fost fascinați de alte două prezentări, în lectura doamnelor profesoare Popa Ana și Șerban Luciana. La finalul activității, cei prezenți au fost invitați să răsfoiască volumul, apărut în condiții grafice deosebite, cu imagini color, și au primit dulciuri și autografe din partea autorului. Pentru toți a fost o experiență plăcută și utilă, o oră de cultură generală trăită la intensitate maximă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii