Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi bulgari la Liceul de Marină din Constanţa

ro

04 Apr, 2019 00:00 2463 Marime text
Începând cu anul şcolar 2016-2017, Liceul de Marină Constanţa a iniţiat un proiect eTwinning intitulat „Interferenţe culturale în Dobrogea”, având ca parteneri Liceul Teoretic „Ştefan Karadzha” Kavarna, Bulgaria, reprezentat prin director Emil Andonov, Comitetul Naţional pentru Drepturile Omului, reprezentat prin preşedinte Liana NAUM; Liga Navală Română, filiala Constanţa, reprezentată prin preşedinte contraamiral (r) Aurel Constantin.
 
La finele săptămânii trecute, la Liceul de Marină din Constanţa a avut loc a patra întâlnire din cadrul acestui proiect transfrontalier. 13 cadre didactice şi 18 elevi din cadrul liceului nostru au avut ca oaspeţi nouă cadre didactice şi 16 elevi din Kavarna.
 
În cadrul acestei întâlniri, elevii celor două instituţii au participat la două activităţi: „Treasure hunt” - o activitate în cadrul căreia elevii au demonstrat cunoştinţele de geografie şi orientare în spaţiu - şi o competiţie de quiz-uri folosind aplicaţia Quizizz care le-a testat cunoştinţele de limba engleză, dar şi de cultură generală.
 
Cadrele didactice din Bulgaria au participat la workshop-ul intitulat „Integrarea aplicaţiei Quizizz şi a platformei Padlet în procesul de predare-învaţare-evaluare”, coordonat de Zamă Irina, profesor de limba engleză, şi Stan Carmen Iuliana, profesor de limba franceză. Workshop-ul s-a dorit a fi un schimb de experienţă şi de cunoştinţe acumulate de cele două cadre didactice pe parcursul mobilităţii din Plymouth, UK, respectiv Roma, Italia, în cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2018-1RO01- KA101-048486 „Metode inovative şi bune practici pentru performanţa în educaţie”, proiect coordonat de profesor inginer Mocanu Iolanda.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii