Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor, rănit de un dulap Incidentul de la Grădinița Perluțele Mării din Constanța în atenția comisiei de cercetare de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța

ro

12 Dec, 2019 12:51 1638 Marime text
În dimineața zilei de astăzi, 12.12.2019, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai și inspectorul școlar general adjunct prof. Anca-Iuliana Dragomir s-au deplasat la Grădinița Perluțele Mării Constanța pentru a constata, într-o primă etapă, modul în care a fost gestionat incidentul înregistrat cu o zi în urmă în această instituție școlară.
 
Reamintim faptul că, în cursul zilei de ieri, 11.12.2019, în jurul orei 17.00, la unitatea de învățământ mai sus menționată, un preșcolar în vârstă de cinci ani, însoțit de mama lui, din joacă, s-a agățat de un dulap aflat pe holul instituției. Deși piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenția rapidă a angajaților din grădiniță, aflați în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu și asistenta medicală), s-a constatat că preșcolarul era conștient, nu prezenta răni deschise sau sângerări.
 
Conform procedurilor, asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 și, implicit, la unitatea de învățământ s-au deplasat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ambulanța a preluat copilul însoțit de către părinte și l-a transportat la Spitalul Clinic Județean Sf. Apostol Constanța. În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniței ține în permanență legătura cu părintele preșcolarului și, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă.
 
În perioada imediat următoare, inspectorul școlar general va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situației, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgență mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea și siguranța preșcolarilor, părinților și cadrelor didactice din instituție.
 

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța va monitoriza în permanență soluționarea acestei situații, urmărindu-se o aplicare clară, transparentă și eficientă a prevederilor legale în vigoare. În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica și altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situație regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preșcolarilor un proces educațional derulat într-un spațiu securizat “, a declarat prof. Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Ti-a placut articolul?

Comentarii