Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei anunţă modificări la examenul de Bacalaureat. Cum vor fi subiectele

ro

11 Dec, 2019 06:07 7440 Marime text
Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că subiectele de la examenul de Bacalureat vor suferi modificări. Acestea însă nu se vor schimba în acest an şcolar, potrivit Romania Tv.

"Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să fie mai aplicate și care să nu mai fie bazate pe memorie. Se poate construi un astfel de subiect, în așa fel încât să vină și în întâmpinarea elevilor", a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, referitor la examenul de Bacalaureat. 

Structura subiectelor nu este singura modificare planificată de ministrul Educaţiei. Anisie declara în urmă cu câteva zile că vrea să schimbe examenul de Bacalaureat, astfel încât elevii de la liceele tehnice sau vocaţionale să îşi poată alege o disciplină de profil la ultima probă.

"La momentul acesta, eu cred că nu ar trebui să vorbim despre examenul de Bacalaureat, pentru că îi speriem pe cei care sunt acum în clasa a XII-a. De la anul, tot prin consultare publică, îmi doresc să discutăm despre un examen de Bacalaureat în care ultima probă să dea posibilitatea şi elevilor care sunt la liceele tehnice sau la vocaţional să îşi aleagă o disciplină de profil, pentru că, de exemplu, la un liceu tehnologic fac discipline tehnice pe care nu le valorifică printr-un examen şi ei îşi doresc. În cadrul Ministerului Educaţiei au fost nenumărate propuneri în sensul acesta, chiar şi de la profesori, nu numai din partea elevilor. Încă din 2016, când eram secretar de stat, am primit astfel de solicitări, numai că s-a terminat mandatul", spunea Monica Anisie.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii