Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației, obligat prin noua lege să ofere elevilor și profesorilor dispozitive de tip laptop sau tabletă conectate la Internet

ro

04 Jul, 2020 00:00 2602 Marime text

 
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 126/01.04.2020).
 
Propunerea legislativă vizează completarea art. 70 și a art.94 alin.(2) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare. Potrivit Expunerii de motive prin promovarea acestei inițiative legislative se dorește instituirea obligației Ministerului Educației și Cercetării de a asigura elevilor care îndeplinesc condiția pentru a primi bursă socială, precum și cadrelor didactice dispozitive de tip laptop sau tabletă conectate la Internet care pot fi utilizate și de acasă, astfel încât procesul educațional să se poată desfășura și online în mod continuu, atât în situații de criză cât și în mod curent, în completarea activității educaționale din clasă.
 
Concret, iată care sunt modificările aduse celor două articole de lege:
 
1. La articolul 70, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (21 ), cu următorul cuprins: „(21 ) Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la Internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale și Platformei școlare de e-learning.”
2. La articolul 94 alineatul (2), după litera y) se introduce o nouă literă, lit. z), cu următorul cuprins: „z) asigură fiecărui cadru didactic și fiecărui elev care are dreptul la bursă de ajutor social un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning desfășurate în afara orelor de la clasă”.
 
Citește și:

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai „Dacă le asigurăm cât mai multor copii ai județului un smartphone, o tabletă, un laptop, vom câștiga încă o bătălie în criza actuală“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii