Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Peste 1,7 milioane de lei alocate de Guvern pentru refacerea unor școli. Pe listă, o școală din județul Tulcea

ro

27 Jul, 2022 17:36 1202 Marime text
Sala de clasă. foto: Facebook/Ministerul DezvoltăriiGuvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de 1.711.000 lei, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ - teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, comunele Dobra și Glodeni (jud. Dâmbovița), municipiul Turnu Măgurele (jud. Teleorman), comunele Peciu Nou și Victor Vlad Delamarina (jud. Timiș) și Chilia Veche (jud. Tulcea) vor primi fonduri pentru refacerea acoperișului și a structurii interioare ale unor unități școlare afectate de precipitaţiile căzute, în acest an, pe raza acestor judeţe.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din județele afectate.

Măsura a fost luată întrucât respectivele unităţi administrativ-teritoriale nu au capacitatea financiară de a susține integral din bugetele locale aceste sume.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii