Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:35 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Ovidius“ din Constanța Premii de excepție la UK Intermediate Biology Olympiad 2021

ro

23 Jun, 2021 14:33 1664 Marime text

 
  • Subiectele, elaborate de specialiști de la Societatea Regală de Biologie și Universitatea din Warwick, au avut un grad ridicat de dificultate și au vizat domenii precum genetica, fiziologia animală și vegetală, biochimia și taxonomia.
Ca și anul trecut, elevii Liceului Teoretic “Ovidius” au participat și la ediția 2021 a olimpiadei  UK Intermediate Biology Olympiad, desfășurată on-line în perioada 7-14 Iunie. Anul acesta, la olimpiada deschisă elevilor cu vârste între 16 și 18 ani din întreaga lume, au luat parte aproape 9000 de tineri din 449 școli.

Subiectele, elaborate de specialiști de la Societatea Regală de Biologie și Universitatea din Warwick, au avut un grad ridicat de dificultate și au vizat domenii precum genetica, fiziologia animală și vegetală, biochimia și taxonomia.

Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat de 12 elevi din clasele a IX-a – a XI-a. În urma evaluării lucrărilor, juriul a acordat mai multe premii elevilor liceului: medalie de argint - Victor Balaur (coordonator prof. Carmen Bucovală), mențiuni – Mirel Manda, Robert Aron, Iulia Munteanu (coordonator prof. Carmen Bucovală) și Maria Baicu (coordonator prof. Mădălina Munteanu).

Felicitări tuturor!

Ti-a placut articolul?

Comentarii