Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:00 26 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Liceul Teoretic „Ovidius” Simpozionul internațional „Responsabilitate publică în educație”, ediţia X

ro

27 Nov, 2018 11:37 770 Marime text

În zilele de 24-25 noiembrie 2018, la Liceul Teoretic ”Ovidius”, Constanța s-au desfășurat lucrările celei de a X-a ediții a Simpozionului internațional „Responsabilitate publică în educație”, organizat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative București – Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța,  Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța, Fundația pentru Promovarea Competenței “Magister”.

Secțiunile pentru care s-au depus lucrări au fost: Școala românească la 100 de ani de la Marea Unire; Egalitatea de șanse în educație; Educația timpurie – investiții și beneficii;  Despre şcoală şi nu numai – eseu;  Relaţii publice în şcoli. Lucrările au fost publicate în volumul simpozionului.

Participanții au dezbătut probleme legate de reforma în educație, punctând aspecte definitorii realizării idealului educațional, modelul personalității armonios dezvoltate, integrabile societății contemporane.

De asemenea, lucrările simpozionului au vizat sărbătorirea Centenarului României, care, pe lângă un prilej de bucurie, trebuie să fie și un motiv de reflecție, dar mai ales de conștientizare că e de datoria noastră să refacem ceea ce au pus în operă românii în ziua de grație 1 decembrie, a anului 1918.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii