Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța organizează conferința județeană a proiectului privind învățământul secundar

ro

17 Oct, 2019 17:29 1673 Marime text
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Echipa Regională ROSE, organizează, vineri, 18 octombrie 2019, ora 11.30, la Prefectura Constanța, în Sala Remus Opreanu, prima conferința județeană în cadrul proiectului privind învățământul secundar (Romania Secondary Education Project – Rose) - Schema de granturi pentru licee.
 
Proiectul Rose a fost elaborat luând în considerare principalul obiectiv strategic național al României de asigurare a unei piețe a muncii incluzive și eficiente prin educație și formarea de competențe.
 
Proiectul Rose face parte din programul național al MEN „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” și contribuie la strategia MEN de reducere a părăsirii timpurii a școlii în învățământul primar și secundar, la creșterea participării la activități de învățare pe tot parcursul vieții și la îmbunătățirea oportunităților în învățămîntul terțiar pentru populația României.
 
Aceste eforturi vor fi susținute financiar, în mod complementar, și din fondurile Uniunii Europene aprobate pentru perioada 2014-2020.

Conferința va avea pe agendă analiza celor două runde derulate în cadrul proiectului, acțiuni viitoare, un atelier despre povești de succes și probleme rezolvate cu succes de către echipele de proiect de la nivelul celor 28 de instituții de învățământ.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii