Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța împreună cu Ministerul Educației coordonează procesul de evaluare pentru obținerea certificatului de „Școală Europeană”

ro

08 May, 2023 09:52 1193 Marime text
În perioada 8-12 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța împreună cu Ministerul Educației vor coordona procesul de evaluare a celor 151 de candidaturi transmise de unitățile de învățământ din toate județele țării pentru obținerea certificatului de „Școală Europeană”, evaluare realizată de către inspectorii pentru proiecte educaționale din 32 de județe ale țării. Constanța participă anul acesta cu 12 candidaturi.
 

„Aflată la a 18-a ediție, cu o întrerupere de 2 ani cauzată de pandemia de Covid 19, competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică prin care organizațiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu. Prin această inițiativă lansată în 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și al formării profesionale lansate de Uniunea Europeană, începând cu 1997 (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020, Erasmus+ 2021-2027, eTwinning, Tineret în Acțiune, Fonduri Strucutrale, ROSE, EPAS etc.) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

 
La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” (2004-2022) au participat 2289 de unități de învățământ din toate județele țării și 952 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.
Activitățile/proiectele/programele care se iau în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada sept. 2020 - iulie 2023.
 

„Competiția „Școală Europeană” asigură instituțiilor recunoașterea muncii depuse în implementarea proiectelor europene și prestigiul în cadrul comunităților educaționale. Titlul reflectă, de asemenea, un management eficient și impactul activităților asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte contribuie la promovarea valorilor europene, la o înțelegere mai bună a principiilor după care se ghidează politicile Uniunii Europene în domeniul educației, al dezvoltării personale și profesionale. Le urăm bun venit colegilor inspectori și succes tuturor instituțiilor aflate în concurs.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii