Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța caută date despre un posibil incident cu un cuțit, într-o școală din oraș! Este Ziua nonviolenței în școli

ro

30 Jan, 2022 11:17 1460 Marime text


Astăzi, 30 ianuarie, este celebrată Ziua internațională pentru nonviolență în școală, menită să promoveze armonia, toleranţa, solidaritatea, respectarea drepturilor omului, valori umane care contribuie la buna înţelegere şi convieţuire.

Spun reprezentanții Poliției Române că scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acesteia fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace: dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

În paralel, profesorul Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a transmis ieri reprezentanților mass-media, răspunzând întrebărilor presei, că inspectoratul s-a autosesizat în legătură cu un posibil incident cu un cuțit, produs la o școală din Constanța.

Am discutat cu directorul unității de învățământ, am solicitat să se ia legătura cu învățătorii, cu părinții, cu angajații care erau în proximitate. Am solicitat, de asemenea, ca toate aceste date, însoțite de imagini care să poată fi corelate cu incidentul să ne fie puse la dispoziție prin notă de relație. Luni, la prima oră, inspectorii școlari de sector vor fi prezenți la școala gimnazială, pentru a prelua nota de relație, anexele și alte informații cu privire la ceea ce s-a semnalat. În funcție de rezultatul anchetei, vom lua măsurile care se impun, sunt precizările transmise ieri, 29 ianuarie 2022, de către prof. Sorin Mihai.


În acest context, mâine, 31 ianuarie, la o zi după celebrarea Zilei internaționale pentru nonviolență în școli, ISJ Constanța așteaptă analizarea datelor în legătură cu posibilul incident cu un cuțit înfipt într-o ușă, în unitatea de învățământ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii