Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:54 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța Câți elevi de clasa a VIII-a au participat astăzi la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

ro

14 Apr, 2021 11:49 1766 Marime text
  • Subiectele au fost elaborate de o comisie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională și au participat 4277 de elevi (81,43% prezență).
Astăzi, 14.04.2021, s-a desfășurat prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, probă la care au participat 4277 de elevi (81,43% prezență).

Subiectele au fost elaborate de o comisie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională, astfel încât elevii să exerseze corespunzător modalitatea de rezolvare a itemilor.
 

Considerăm că aceste simulări cu caracter facultativ reprezintă o oportunitate pentru beneficiarii direcți ai educației, oferită de legislația actuală în vigoare, în vederea familiarizării viitorilor absolvenți cu procesul de examen în sine, dar și cu noua structură a subiectelor, în cazul elevilor de clasa a VIII-a.

Prezența la proba de astăzi confirmă  interesul crescut al elevilor, interes pe care-l anticipasem ca formă de conștientizare a importanței acestei etape în formarea și dezvoltarea acestora.

De asemenea, considerăm că testarea în sine, prin mecanismele și capacitățile pe care le implică, le oferă un feedback constructiv, atât elevilor, cât și părinților. În același context, dorim să le mulțumim cadrelor didactice care se implică în derularea acestor simulări județene și care depun toate eforturile posibile în vederea pregătirii corespunzătoare a  elevilor, menținând un grad înalt de profesionalism în exercitarea atribuțiilor a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Ti-a placut articolul?

Comentarii