Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe admiterea la studiile doctorale 12 locuri cu bursă, 13 fără bursă şi 82 de locuri cu taxă, la Universitatea „Ovidius“

ro

26 Aug, 2014 00:00 2727 Marime text
Universitatea „Ovidius“ din Constanța (UOC) organizează înscrieri pentru concursul de admitere în anul universitar 2014 - 2015 în cadrul Institutului Studiilor Doctorale. Astfel, în perioada 1 - 13 septembrie, se desfăşoară înscrierile pentru toate domeniile de doctorat, exceptând domeniile medicale, pentru acestea înscrierile fiind programate în perioada 1 - 17 septembrie.
 
Domeniile propuse de Universitatea „Ovidius“ sunt administrate și organizate în patru școli doctorale, aprobate de Senatul UOC, astfel: Şcoala doctorală de Științe umaniste, cu domeniile Filologie și Istorie, Școala doctorală de Științe aplicate, cu domeniul Biologie, Școala doctorală de Medicină, cu domeniile Medicină și Medicină dentară, Școala doctorală de Teologie, cu domeniul Teologie. Pentru ciclul de studii universitare de doctorat, admiterea în anul universitar 2014 - 2015 se realizează pe bază de competiţie în şcolile doctorale acreditate sau autorizate provizoriu, în domeniile de studii universitare de doctorat aprobate în cadrul acestora, pe locuri cu finanţare de la bugetul de stat şi pe locuri cu taxă. Concursul de admitere la studii universitare de doctorat în cadrul UOC se desfăşoară în perioada15 - 20 septembrie şi constă în susţinerea unei probe sau a mai multor testări, urmărindu-se preocupările științifice ale candidatului, aptitudinile lui de cercetare şi tema de studiu propusă, precum și cunoștințele din tematica anunțată. În funcție de specificul domeniului, pot fi prevăzute în cadrul concursului de admitere și alte probe (chiar eliminatorii), la solicitarea conducătorilor de doctorat titulari şi cu acordul Consiliului Şcolii doctorale.

Locuri disponibile

Şcoala doctorală Științe umaniste, domeniul Filologie, pune la bătaie două locuri cu bursă, trei la buget, fără bursă, şi 15 locuri cu taxă. Pentru domeniul Istorie, sunt disponibile un loc cu bursă şi cinci cu taxă. Şcoala doctorală Teologie, domeniul Teologie, dispune de trei locuri cu bursă, de două locuri la buget, fără bursă, şi de 25 de locuri cu taxă. Şcoala doctorală Științe Aplicate, domeniul Biologie, pune la dispoziţie un loc cu bursă, un loc la buget, fără bursă, şi opt locuri cu taxă. Şcoala doctorală Medicină, domeniul Medicină, pune la bătaie cinci locuri cu bursă, şase locuri la buget, fără bursă, şi 25 de locuri cu taxă. Pentru domeniul Medicină dentară, sunt disponibile un singur loc la buget, fără bursă, şi două locuri la cu taxă. În total, Universitatea „Ovidius“ pune la dispoziţia candidaţilor la doctorat 12 locuri cu bursă, 13 la buget, fără bursă, şi 82 de locuri cu taxă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii